Boende

Om du väljer att bo på Räddningsgymnasiets internat, har du olika boende former att välja mellan. Många elever väljer att prova olika typer av boenden under sina tre år.

Skolan står för en enklare möblering av rummen. Läs mer om vad som ingår under respektive boende. I många boenden finns lite mer än det som garanteras, så det kan vara bra att titta på sitt boende innan man handlar husgeråd, gardiner och annat som kan öka trivseln. Täcke, kudde och sängkläder står hyresgästen/eleven själv för, detta gäller även förbrukningsvaror.

Alla boenden har tillgång till tvättstuga och dammsugare och övriga städhjälpmedel som delas i respektive trappuppgång.

I närliggande Klockestrand finns en närbutik, men många av eleverna väljer att samåka till Kramfors för att handla. Lunch ingår i skoldagen. Det finns möjlighet att köpa matkuponger till matsalen för frukost och middag.

Hyran debiteras i efterskott till den adress målsman väljer. Inackorderingsbidrag ansöker eleven om hos hemkommunen.

För ytterligare information kontakta:

Pia Gahlin
Telefon: 0612-692091
E-post: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Klicka på bilderna om du vill se våra boenden!

Om du bor i Kramfors kommun och vill söka resetillägg hittar du information här: (Klicka på länken)

 
Lavaren

I Lavaren bor man i en studentkorridor med eget rum. Skolan möblerar rummen med säng (medtag egen bäddmadrass) och skrivbord med tillhörande stol. Dusch, toalett och hall delas med ett angränsande rum. Kök och TV-rum delas korridorsvis. Hyran är 2 550kr per hyresgäst/elev (2600 för de rum med egen dusch), HT 2015.

Läs mer...
 
Hyttan

I huset Hyttan kan man bo i studentkorridor med eget rum. Skolan möblerar rummen med säng (medtag egen bäddmadrass) och skrivbord med tillhörande stol. Dusch, toalett och hall delas med ett angränsande rum. Kök och TV-rum delas korridorsvis. Hyran är 2 550kr per hyresgäst/elev (2600 för de rum med egen dusch), HT 2015.

Läs mer...
 
Förvaltaren

I huset Förvaltaren delar man en 3-rumslägenhet med en annan elev. Kök, badrum och vardagsrum är gemensamma ytor. Skolan möblerar rummen med säng (medtag egen bäddmadrass) och skrivbord med tillhörande stol. Köket möbleras med ett bord och stolar. Balkong eller uteplats finns i anslutning till varje lägenhet. Hyran är 2 550kr per hyresgäst/elev HT 2015.

Läs mer...
 
Disponenten

Huset Disponenten ligger på andra sidan vägen, men fortfarande på Sandö. Här hyr man en egen lägenhet med mindre kök/kokvrå. Skolan möblerar rummen med säng (medtag egen bäddmadrass) och skrivbord med tillhörande stol. I många av lägenheterna finns även soffa och soffbord men detta garanteras inte. Toalett finns i lägenheten och dusch finns i källaren. I källaren finns även TV-rum/gemensamhetsrum. Hyran är 2 450kr (2500 för de lägenheter med kök) HT 2015.

Läs mer...
 
Klockestrand

I byn Klockestrand ca 2 km från skolan kan man hyra en mysig lägenhet med kök/kokvrå. Skolan möblerar rummen med säng (medtag egen bäddmadrass) och skrivbord med tillhörande stol. I många av lägenheterna finns även soffa och soffbord men detta garanteras inte. Toalett och dusch finns i varje lägenhet. TV-rum/gemensamhetsrum finns i källaren. Hyran är 2 450kr per hyresgäst/elev, HT 2015.

Läs mer...
 


 
Kramfors kommmun
Certifierad FN-skola
Räddningsgymnasiet på facebook
Länkar samverkan