Resor och studiebesök

Varje läsår innehåller resor, vandringar och studiebesök. Gemensamma upplevelser är viktiga för individen och gruppen, både ur ett kunskapsperspektiv och ur ett socialt perspektiv.

Åk 1
För att lära känna varandra, elever och lärare, inleds terminen med en vistelse på Hårsangs camping. Här reser vi tält, gör gruppövningar och lekar, paddlar kajak och lagar god mat tillsammans.

 

Åk 2
I åk 2 gör vi en resa till fjällvärlden för att uppleva friluftsliv och fjällekologi. Eleverna får vandra i Jämtlandsfjällen och sova två nätter i tält på fjället.
I åk 2 får eleverna också prova på en vinterövernattning utomhus på Snöåsberget. Då gräver vi snöbivack eller använder presenningar för att få uppleva en uppfriskande vinternatt.

 

Åk 3
Under sina tre år på Räddningsgymnasiet arbetar eleverna för en studieresa i åk 3. 2018 går resan till Vietnamn, tidigare resor har gått till bland annat Nepal, Filippinerna, Tanzania, Kambodja, Vietnam, Nicaragua, Moçambique och Bangladesh.

 

Under samtliga tre år på Räddningsgymnasiet Sandö genomförs studiebesök på olika platser. Dessa varierar från år till år, men återkommande är t.ex :
Sos Alarm 112
Sundsvalls Tidning och Mediehuset
Brandstationen i Kramfors
Mittuniversitetet
Technicus i Härnösand

 
 
Kramfors kommmun
Certifierad FN-skola
Räddningsgymnasiet på facebook
Länkar samverkan