VÄLKOMMEN TILL RÄDDNINGSGYMNASIET

En välkomnande skola mitt i Ångermanälven på Norrlands mest internationella ö – Sandö.

ELEV FÖR EN DAG?

 

Skriv till oss på ragyinfo@gmail.com

AKTUELLT

7 FEBRUARI, 2024

Studenten ’24

Den 10/6 springer Rägy 21 ut på trappen och firar STUDENTEN!!!!
 

25 OKTOBER, 2023

FN-dag

Igår skrev Kramfors kommun ett fint reportage om FN-dagen på Rägy. Läs artikeln här.
 

18 OKTOBER, 2023

Öppet hus

Välkommen på öppet hus på Räddningsgymnasiet Sandö. På våra öppna hus får du träffa elever och lärare samtidigt som du ser dig om i våra lokaler. Du har möjlighet att ställa frågor om programmen och hur det går till på praktiken. Då ses vi!!!

28 SEPTEMBER, 2023

Kris och beredskap

Den här veckan är det Beredskapsvecka i Sverige; en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser av olika slag. Några som dagligen har kris, konflikt och beredskap i fokus är eleverna på Räddningsgymnasiet Sandö.

Läs hela artikeln här.

25 SEPTEMBER, 2023

Öva!

Att öva på beredskap är vardag för studenter på Rägy. Vi fokuserar extra på detta under beredskapsveckan med året skoljogg som kick off.

VÅR SKOLA

RÄDDNINGSGYMNASIET SANDÖ

På Sandö finns en lång historia kring att bedriva verksamhet inom civil kris- och konflikthantering, såväl nationell som internationell samt brand och räddning. På Räddningsgymnasiet förbereds du för att fortsätta din utbildning inom dessa områden genom att arbeta tvärvetenskapligt med aktuella händelser från vår omvärld för att förankra ditt lärande i livet och vår omvärld. Du läser ett naturvetenskapligt program där du under senare delen av din utbildning kan välja naturvetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning. Utbildningen är profilerad mot civil krishantering och brand och räddning. Arbetssättet skiljer sig åt från många skolor genom att du arbetar i basgrupp i områden med ett fåtal ämnen åt gången. Vår skola präglas av öppenhet, generositet, positivt tänkande och samhörighet. Vi arbetar utifrån den fasta övertygelsen att varje människa är aktivt skapande och har ett naturligt behov av att samverka med andra.

RÄDDNINGSGYMNASIET SER HELA MÄNNISKAN

 

Vi valde Räddningsgymnasiet eftersom miljön och stämningen på den här skolan är så mycket mer än vi förväntat eller någonsin skulle kunna tänka oss. Här är alla precis vilka de är, utan någon skam, och det är fullt accepterat.
Relationen till varandra är mer än att gå på samma skola, relationen till lärarna som en vänskapsrelation. Här ses man som en individ med mål och ett socialt liv som lärarna känner till och inte bara som ett namn på klasslistan. Här kan man vända sig till någon, vem man än är, och det märktes redan de första dagarna vi var på prao här.

Vi har aldrig känt att vi hör hemma någon annanstans än på Räddningsgymnasiet. Räddningsgymnasiet utvecklar en som person och sitt eget lärande samtidigt som man har tid till fritid och intressen. Vi tycker att det som gör Räddningsgymnasiet till det bästa gymnasiet är arbetssättet, man lär sig arbeta, ha tålamod, att ta vara på varandras kunskaper och ta eget ansvar samtidigt som det är en bra grund inför högskolan då man vanligtvis arbetar problembaserat och i grupper även där.
Skolan är liten vilket ger en fantastisk gemenskap men ännu viktigare anser vi den personliga kontakten man får mellan lärare och elever. Vi tycker detta tillsammans ger de bästa möjligheterna till det man vill bli och till den man vill bli. Därför är vi supernöjda med vårt val av gymnasium.

Lovisa & Vendela, Rägy 16

EN UTBILDNING OCH SKOLA I TIDEN

Nyfiken på Räddningsgymnasiet? Titta på våra filmer på vår youtube-kanal. Gillar du det du ser? Har du frågor? Ta kontakt med skolan så försöker vi lösa din nyfikenhet med ett studiebesök, elev-för-en-dag (eller varför inte en vecka!). Du är alltid välkommen hit med en kompis, utan en kompis med eller utan familj.

VÅRA KLASSER

Skolans veteraner.

– RÄGY21

Klassen som har roligast.

– RÄGY22

Skolans nykomlingar.

– RÄGY23

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

I vår utbildning samarbetar vi med flera myndigheter och organisationer vad gäller till exempel:

Övningar

Föreläsare

Utbildning

KONTAKT

HITTA HIT

Sandövägen 3
872 64 Sandöverken

MAILA OSS